Guinness book of records

IMG 0280

Boris Nikolai Konrad na zijn 3de Guinness World Record: Flash Numbers, China, CCTV, China.

Uit de archieven: Blogbijdrage van Boris Nikolai Konrad over zijn vermelding in het Guinness Book of Records 2014 (vertaald uit het Duits).

Vandaag is het nieuwe Guinness Book of Records, Guinness World Records 2014, verschenen. Wereldwijd! Een groot bedrijf met tientallen medewerkers zit nu achter de rug.  En: Ik zit erin! Eindelijk!

In de afgelopen jaren heb ik meervoudig records gezet in de geheugensport, maar niet alle records staan bij Guinness op de lijst. Maar in 2011 heb ik het eindelijk gehaald! Bij de tweede poging voor de officiële Guinness record "Remember first names and dates of birth" in Augsburg, slaagde ik erin om de voornamen en geboortedata in slechts twee minuten van 21 mensen te onthouden en ze vervolgens correct uit het hoofd te reproduceren!

Al in 2010 had ik het wereldrecord "namen en gezichten herinneren" op het Duitse kampioenschap tot 201 verbeterd! Dat betekent dat ik in slechts 15 minuten tijd 201 namen aan de bijbehorende gezichten heb onthouden. We krijgen foto's van voor- en achternamen. Daarna krijgen we nieuwe papieren met dezelfde foto's in een andere volgorde, en natuurlijk zonder naam hieronder. We hebben 30 minuten de tijd om zoveel mogelijk namen onder de juiste foto's te schrijven en elke juiste voornaam en elke juiste achternaam geeft ons een punt. Tot op de dag van vandaag kon niemand de 201 halen (aanmerking: in 2018 is het andere geheugenatleten dan toch geklukt), maar enkele regelwijzigingen hebben mij ook geholpen. Dit jaar heeft de Guinness Publishing House eindelijk besloten om dit record ook officieel te erkennen. Inmiddels heb ik ook meerdere malen deelgenomen aan Guinness TV shows, twee keer in Duitsland en zelfs één keer in China.

En allebei records zijn afgedrukt in het nieuwe boek! Wereldwijd! Daar ben ik echt blij mee!