Kunstmatige intelligentie

In sciencefictionfilms uit Hollywood zijn ze al decennia lang een betrouwbaar succes aan de kassa: Robots - of het nu gaat om trouwe metgezellen op avontuurlijke reizen zoals R2D2 of om schurken die de wereldheerschappij willen grijpen. Maar hoe zit het met de realiteit? Dr. Boris Nikolai Konrad weet het antwoord op deze vraag. De informaticus en hersenonderzoeker weet hoe ver kunstmatige intelligentie (AI) tot nu toe is ontwikkeld en onderzocht. En hij stelt de provocerende vraag: zijn we slimmer dan de robots die voortdurend leren?

In zijn opzwepende lezing laat de keynote speaker zien welke rol kunstmatige intelligentie al speelt in ons dagelijks leven, maar altijd bij ons blijft. Waar staat de mens? Hoe zit het met onze eigen intelligentie? Hoe functioneren onze hersenen? En hoe beïnvloedt technologie ons denken? 

Veel uitvindingen van vandaag zullen ons leven in de nabije toekomst veranderen - de afspeellijst, die geschikte liederen suggereert, was slechts het begin. Slimme huizen die lampen en rolluiken aansturen zijn al lang werkelijkheid geworden, net als zelfrijdende auto's die, volgens Konrad, over een paar jaar de massamarkt zullen bereiken. Maar kent u ook de vooruitgang die AI vandaag de dag al boekt in de geneeskunde? Hoe goed zijn chat bots en robots in de communicatie met de klant?

Het biedt de kijkers een fascinerend en realistisch inzicht in de wereld van de AI en de robots, en is onderhoudend en onderhoudend.

"Kunstmatige intelligentie is vandaag de dag nauwelijks nog gedefinieerd. Voor sommigen is het Siri en Alexa, voor anderen is het machinaal leren en voor anderen is het maar al te vaak synoniem met nieuwe - ook al wordt er geen intelligente technologie gebruikt.". verklaart de hersenonderzoeker. "Maar weinig mensen weten echt wat kunstmatige intelligentie beter kan dan wij en weten ook niet waar de grenzen liggen. We zijn ver weg van een AI die ons mensen op grote schaal vervangt." 

Er bestaan al lang computerprogramma's die intelligenter zijn dan mensen, maar alleen op bepaalde gebieden weet Dr. Boris Nikolai Konrad: "Maar ook wij mensen kunnen intelligenter worden! We moeten leren van AI en gebruik maken van de laatste inzichten uit hersenonderzoek. Of we bereid zijn om dit te doen zal beslissen of we in de toekomst computers zullen blijven besturen of andersom". 

Moeten we bang zijn voor AI? Dr. Konrad noemt duidelijk de gevaren van de nieuwe technologieën, die echter liggen in de manier waarop wij mensen ze gebruiken. Natuurlijk ligt hier ook het grote potentieel van kunstmatige intelligentie. Boris Nikolai Konrad zal in zijn lezing laten zien hoe we AI gebruiken om ervan te profiteren en tegelijkertijd hoe de mens centraal blijft staan. Wie naar zijn lezing heeft geluisterd, zal duidelijker zien, weet van de risico's en kansen en zal in veel gevallen rustiger naar de toekomst kijken.

Omdat Dr. Boris Nikolai Konrad ervan overtuigd is: "De toekomst is goed! Als we de beste AI gebruiken en tegelijkertijd bereid blijven om er zelf van te leren".


Inhoud:

  • Hype of realiteit: Wat is AI echt in staat om te doen?
  • Kans of risico: Wat verandert er allemaal?
  • Future Brain: Hoe verandert technologie ons denken?
  • Machine Learning: Hoe krijgen we het menselijk denken in de computer?
  • Leren leren: AI zal ons niet vervangen, maar we moeten klaar zijn om te leren! 

Lezingsduur: Aanbevolen voor lezingen van 30 tot 75 minuten. 

Naar wens met aansluitende discussie of vraag- en antwoordsessie. Boris kan ernaast ook uw dagvorzitter zijn. 

Boek nu!
Mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Of bel: Hotline: +31 6 51170110 (via Bukman Management)